Khamis, 1 Ogos 2013

Isu 'Kantin Tandas' SK Seri Pristina : Siasat Di Bawah Akta Hasutan !! @Nohomar?


Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Seri Noh Omar hari ini melawat SK Seri Pristana berikutan isu makan dalam tandas yang cuba di politikkan oleh pihak-pihak tidak bertanggungjawab di luar sana sehinggakan hampir menimbulkan ketegangan antara kaum.

Noh berkata, isu di SK Seri Pristana sudah selesai dan tidak ada isu perkauman. Tindakan PIBG dan sekolah adalah betul.

Ikhtibarnya , inilah kesan media sosial mudah pengaruhi rakyat dan mudah mendapat perhatian masyarakat oleh itu guru-guru perlu berhati-hati.


Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor itu meminta Jabatan Pendidikan Negeri tidak mengambil tindakan terhadap guru besar kerana telah bertugas dengan baik.

Noh berkata ibu bapa yang memuat naik gambar di laman media sosial sebelum ini baru seminggu menghantar anaknya ke sekolah tersebut tanpa mengetahui sejarah sekolah menyebabkan ia menjadi isu sensitif sedangkan sejak Mac bilik berkenaan telah digunakan oleh semua kaum.

Beliau berkata guru besar mendapat ugutan bunuh kerana isu yang diputar belit.

Selain dari itu beliau turut menyatakan ibu bapa berkenaan perlu meminta maaf kerana membuat tuduhan palsu hingga menimbul kekecohan seluruh negara.


Dalam masa yang sama meminta polis mengambil tindakan terhadap mereka yang mencetuskan isu ini.Beliau akan tulis surat supaya tindakan tegas diambil.Menurutnya , ibu bapa terbabit perlu disiasat mengikut Akta Hasutan.

Sementara itu Ahli Parlimen Kuala Selangor Datuk Irmohizam Ibrahim turut memberi sumbangan RM10,000 bagi memperbesarkan kantin.

Irmohizam turut menyeru ibu bapa di kawasan parlimennya supaya bekerjasama dengan pihak sekolah dalam meningkatkan kualiti pendidikan dan pada masa yang sama memberi didikan baik kepada modal insan iaittu murid-murid.

Menurut Irmohizam, isu-isu pendidikan tidak harus dipolitikkan sehingga menyebabkan sistem pendidikan di negara ini tidak mendapat kepercayaan di kalangan ibu bapa.

Lebih buruk lagi kata Irmohizam, apabila media asing turut melaporkan dari sudut yang salah sehingga menampakkan sistem pendidikan di negara ini lemah dan tidak berkualiti.

Warna-warni Politik
Torashah

Tiada ulasan:

Bertempat di Bandar Saujana Utama, Kuala Selangor

Bertempat di Bandar Saujana Utama, Kuala Selangor