Isnin, 1 Ogos 2011

Jangan jadi boneka Anwar - Nalla!

TENGKU Adnan Tengku Mansor menandatangani plak sambil diperhatikan Nallakaruppan (tengah) dan Presiden PPP, Datuk Seri Dr. M. Kayveas pada Majlis Perasmian Bangunan MUIP di Kuala Lumpur, semalam.

Kaum India di Malaysia akan ketinggalan dalam segala aspek jika terus menyokong Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Presiden Parti Bersatu India Malaysia (MIUP), Datuk S. Nallakaruppan berkata, Anwar sebenarnya tidak berhasrat untuk membangunkan kehidupan masyarakat India.

Sebaliknya, kata beliau, Anwar menjadikan kaum India di Malaysia sebagai boneka untuk meraih sokongan masyarakat itu demi mencapai cita-cita politiknya.

"Anwar sebenarnya adalah pengancam kepada kestabilan kaum dan masa depan negara," katanya ketika berucap pada majlis pembukaan bangunan baru MIUP yang dirasmikan oleh Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor di sini hari ini.

MIUP dilancarkan pada 25 November 2007 oleh Nallakaruppan selepas beliau meninggalkan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan kini parti itu mempunyai kira-kira 20,000 ahli di seluruh negara.

Nallakaruppan berkata, parti itu akan terus menyokong Barisan Nasional (BN) kerana berpendapat hanya BN dapat menyatupadukan rakyat pelbagai kaum serta membentuk kehidupan yang lebih sempurna kepada masyarakat India. Beliau juga menegaskan, MIUP akan terus bekerja keras untuk meraih sokongan masyarakat India dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti.

Sementara itu, Tengku Adnan dalam ucapannya meminta masyarakat India supaya tidak mudah terpengaruh dengan percaturan politik Anwar. Menurutnya, Penasihat PKR itu melakukan pembohongan serta membangkitkan perasaan kebencian antara kaum hanya untuk mendapat sokongan.

"Dia (Anwar) sebenarnya sedang merosakkan dan menindas rakyat di negara ini," ujarnya.

Menyentuh mengenai Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih), Tengku Adnan menjelaskan, sekiranya benar pilihan raya negara ini kotor seperti yang digambarkan oleh pembangkang, adalah sukar bagi mereka untuk menang di lima negeri serta merampas 82 kerusi Parlimen pada pilihan raya umum lepas.-UM.

Warna-warni politik
Torashah

Tiada ulasan:

Bertempat di Bandar Saujana Utama, Kuala Selangor

Bertempat di Bandar Saujana Utama, Kuala Selangor