Sabtu, 26 Mac 2011

Apakah PAS sudah lupa atau buat-buat terlupa tentang Anwar!

Agak menarik apabila PAS menuduh UMNO terdesak dan cuba untuk menghalang kebangkitan Anwar. Mungkin PAS sudah lupa atau buat-buat terlupa tentang apa yang Anwar pernah katakan kepada PAS!

Dilihat penyokong-penyokong PAS kini membabi-buta menyokong Anwar Ibrahim hingga sampai ke tahap yang boleh kita kata sebagai taksub. Segala-gala perkara yang dibuat Anwar Ibrahim benar, dan bagi mereka tak mungkin dia berbohong. TAHUKAH, DAHULU ANWAR LAH YANG LANTANG MENGHINA PAS. Sama ada melalui media atau di dalam Parlimen, banyak kata-kata yang Anwar tujukan yang terang-terang menghina PAS.

"Pas gagal hormati prinsip Islam."
"Penyokong-penyokong Pas telah di brainwashed dan fanatik."
"Pas gagal majukan umat Islam."
"Pas suka gunakan slogan-slogan kosong."
"Dakwah Pas bukan cara Islam."
"Hujah Pas timbulkan fitnah."
"Pas hanya tonjol imej Islam palsu."
"Pas rela korbankan umat Islam."
"Pas telah ketepikan prinsip dakwah."
"Pas khianati orang Melayu".
"Pas tak ada akhlak" .

Adakah para ahli dan penyokong PAS marah apabila dengar kata-kata sebegitu? Jika ya, maka ahli-ahli dan penyokong PAS patut marah kepada si penipu Anwar Ibrahim, KERANA ANWAR LAH YANG MENGATA SEGALA PERKARA DI ATAS TERHADAP PAS.

Berikut adalah petikan-petikan daripada akhbar, semasa Anwar dalam kerajaan.

Pas gagal hormati prinsip Islam

KUALA LUMPUR, Jumaat - Pas tidak menghormati peraturan dan prinsip moral Islam kerana berdiam diri apabila kerajaan Iraq yang disokongnya, melakukan keganasan terhadap rakyat sendiri, khususnya kaum Kurdis. Naib Presiden Umno, Datuk Seri Anwar Ibrahim, berkata Pas hanya mendewa-dewakan kepemimpinan Iraq tetapi menutup perkara sebenar mengenai keganasan dalam negeri yang dilakukan oleh kerajaan negara itu. (Berita Harian, 04/05/1991)

Anwar: Supporters of Pas brainwashed

KUALA TERENGGANU, Thurs. - Pas has succeeded in poisoning the minds of its supporters by not allowing them to question the credibility of statements made by party leaders in Harakah, its in-house newspaper, Finance Minister Datuk Seri Anwar Ibrahim said today. He said Pas had used Harakah to criticise the Government's Islamisation effort to cover its own weaknesses. This was also why some of its supporters had become fanatics. (New Straits Times, 17/04/1992)

Pas gagal majukan umat Islam.

RAUB, Selasa - Naib Presiden Umno, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata Pas masih gagal melaksanakan program memaju dan membangunkan umat Islam sekalipun sudah menguasai satu negeri di negara ini. "Tiada gunanya asyik bercakap mengenai Islam sedangkan rancangan untuk mengangkat martabat umat Islam ke tahap tinggi tidak ada," katanya. (Berita Harian, 25/08/1993)Kepada penyokong PAS, jangan percaya kepada pemimpin PAS, kerana Anwar kata mereka menipu rakyat.

Anwar bidas taktik kotor Pas

DUNGUN, Isnin - Datuk Seri Anwar Ibrahim, membidas taktik kotor pemimpin Pas yang sanggup berbohong dan menipu rakyat menggunakan ayat al-Quran semata-mata untuk memenangi kerusi dalam pilihan raya. Timbalan Perdana Menteri, berkata antara contoh penipuan ke atas rakyat berhubung cadangan kerajaan mahu membuang perkataan Islam daripada Pas, tetapi pemimpinnya membohongi rakyat dengan menyatakan kerajaan mahu membuang Islam. (Berita Harian, 24/01/1995)

Pas hanya tonjol imej Islam palsu

PASIR PUTEH, Isnin - Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan, Pas hanya menyubur dan menonjolkan imej Islam palsu kerana di kalangan kepimpinannya penuh perbuatan menyeleweng, jahil atau menyembunyikan fakta sejarah dan kebenaran. Timbalan Perdana Menteri berkata, pemimpin Pas juga mempersendakan ayat al-Quran dan hukum, suka memaki hamun tetapi tidak pernah mengemukakan cadangan bernas, tidak pernah serius memperjuangkan nasib rakyat, malah sebaliknya menindas serta memesongkan akidah mereka. (Berita Harian, 21/03/1995)

Pas rela korbankan umat Islam: Anwar

KUALA TERENGGANU, Ahad - Pas rela menggadaikan masa depan umat Islam di negara ini apabila parti itu sanggup bekerjasama dengan DAP dan Parti Bersatu Sabah (PBS), kata Datuk Seri Anwar Ibrahim. Menurut Timbalan Perdana Menteri, tindakan Pas meletakkan calonnya di kawasan majoriti bukan Islam di Pulau Pinang dan Sabah dalam pilihan raya sebelum ini sama dengan mengkhianati agama, maruah dan masa depan umat Islam di negara ini. (Berita Harian, 03/04/1995)Yang hairannya, Anwar sekongkol dengan DAP sekarang boleh pulak? Nampaknya demi kuasa, Anwar heran apa maruah dan masa depan orang Melayu....

Anwar seru rakyat tolak Pas

HULU TERENGGANU, Selasa - Rakyat diminta menolak Pas kerana bersandiwara kononnya memperjuangkan kepentingan umat dan syiar Islam sedangkan pada masa sama membantu DAP melenyapkan kepentingan serta masa depan orang Melayu di Pulau Pinang, kata Datuk Seri Anwar Ibrahim. (Berita Harian, 19/04/1995)Tengok. Anwar pun mengaku DAP melenyapkan kepentingan orang Melayu.
Pas khianati orang Melayu.

CENDERING, Rabu - Tindakan Pas menggunakan perantaraan Parti Melayu Semangat 46 (S46) untuk bekerjasama dengan DAP mengkhianati dan mengorbankan masa depan orang Melayu dan umat Islam di negara ini. Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim, berkata kerjasama itu membuktikan seluruh pegangan Pas terpesong dan sanggup menggadai prinsip parti itu sendiri. (Berita Harian, 20/04/1995)

Pas cemar ukhuwah Islam

BACHOK, Rabu - Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pas menjalankan tarbiyah terhadap pemimpin dan ahlinya yang semakin ramai terpesong daripada ukhuwah atau persaudaraan Islam yang sebenar. Beliau berkata kebelakangan ini ramai pemimpin Pas mendakwa menjalankan prinsip dan perjuangan Islam, tetapi hakikatnya ia jauh menyeleweng. (Berita Harian, 20/04/1995)

Parti lawan tak ada akhlak

KUALA LANGAT: Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan tindakan Pas memburuk- burukkan pemimpin Barisan Nasional (BN) dengan gelaran menghina, sebagai tidak berakhlak dan menunjukkan kelemahan parti itu yang mendakwa memperjuangkan Islam. Timbalan Perdana Menteri berkata, BN tidak pernah mengamalkan prinsip memburuk-burukkan orang lain, terutama sesama Islam kerana amalan itu tidak ada kesudahannya. (Harian Metro, 21/04/1995).

Lihatlah perangai Anwar. Bukankah ini menunjukkan Anwar penipu terbesar Malaya? Bukankah pemimpin-pemimpin PAS dulu seangkatan dengan Anwar semasa zaman Anwar sebagai ahli politik mahasiswa? Namun bila Anwar berkuasa, rakan-rakan lamanya di PAS dihina. Semasa PAS tak diperlukan, Anwar mencaci PAS sebagai pengkhianat kepada umat Melayu. Anwar sendiri tahu apa agenda DAP, tapi demi kuasa sekarang ini dia sanggup biarkan DAP berleluasa.

Sebelum PAS nak menuduh UMNO dengan bermacam-macam tuduhan mengenai Anwar, adalah lebih baik mereka melihat kembali apa yang Anwar telah katakan mengenai PAS dan para pengikutnya!

Berikut adalah tuduhan dari PAS Kelantan terhadap UMNO : Pas sifatkan UMNO terdesak, cuba halang kebangkitan Anwar

" KOTA BHARU- Pas Kelantan menyifatkan UMNO kini berada dalam keadaan terdesak sehingga menimbulkan isu video seks Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Sri Anwar Ibrahim di saat kebangkitan pemimpin berkenaan.

Timbalan Pesuruhjaya Pas Kelantan, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah berkata, ia mainan politik UMNO yang semakin terdesak apabila terpaksa berdepan kebangkitan pemimpin berkenaan dan pembangkang.

“Bagi saya ini mainan UMNO, mereka terdesak apabila berdepan Datuk Sri Anwar dan kebangkitan pembangkang, jadi mereka akan menggunakan pelbagai cara untuk memburuk- burukkan pembangkang.

“Ini kerana mereka nampak Datuk Sri Anwar menjadi lambang kepada kebangkitan orang ramai dan pembangkang,”katanya ketika ditemui media di sini semalam.

Menurutnya, sekiranya isu yang dimainkan itu mampu menjatuhkan Ketua Pembangkang berkenaan, ia boleh menutup peluang pembangkang untuk mengambil alih tempat kerajaan.

“Sejak timbulnya isu pita video ini, beberapa persolan timbul, yang pertamanya tentang masa, orang akan bercakap, sebab kenapa bubar Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak, benda ini timbul, manakala individu- individu yang terlibat, seperti Datuk T , tidak ditahan, dan videonya tidak dirampas pada peringkat awalnya, sedangkan benda ini salah dari segi undang- undang, memilikinya pun sudah menjadi kesalahan, sehingga polis pergi serbu premis, tapi yang ini, jelas orang ini tidak ditahan, yang siasat itu cerita lain, memiliki video itu sudah cukup untuk mereka ditahan, di sini timbul persoalan,”katanya.

Beliau yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Islam, Pendidikan dan Dakwah Negeri berkata, tambahan pula individu yang didakwa terlibat, iaitu Pengerusi Risda, Tan Sri Rahim Tamby Chik mempunyai masalah dengan Datuk Sri Anwar dari segi politik.

“Kejatuhan beliau di Melaka suatu ketia dahulu banyak kerana faktor Datuk Sri Anwar,”katanya.

Mohd Amar berkata, isu yang dimainkan ini juga menunjukkan sikap sebenar UMNO yang sepatutnya tidak diulangi lagi selepas isu kes liwat suatu ketika dahulu.

Katanya, rakyat sudah muak dengan cerita- cerita demikian yang jelas bertentangan denfan budaya dan kontaks rakyat Malaysia.

“Pada pandangan saya benda ini menunjukkan sikap UMNO sebenar, dan kita percaya rakyat akan akan jadi semakin muak, sebab dalam budaya kita, dalam kontaks Malaysia, budaya orang melayu, orang kita, benda- benda seperti ini sukar diterima dalam masyarakat, menyebabkan orang jadi benci, menimbulkan kebencian, dia susah dah orang nak percaya, sebab bila kes liwat yang pertama dulu pun, orang sudah ragu- ragu, orang akan fikir, benda macam ini berlaku lagi, sepatutnya, kes liwat dahulu menjadi pengajaran,”katanya.

Sedap mulut PAS menuduh UMNO dengan perkara yang bukan-bukan seolah-olah mereka sahaja yang maksum dan tak pernah buat dosa. Bagaimana pula bila ada pemimpim-pemimpin PAS yang terlibat dengan perkara-perkara yang merendahkan moral mereka sendiri seperti kes liwat Mat Sabu, bekas ketua Dewan Ulama, Perlis dan sebagainya. Malah ada diantara pemimpin mereka yang " bermain dengan bini orang " didalam gerabak keretapi, tetapi sampai sekarang mereka masih berdiam diri?

Mengata orang, tetapi mereka yang lagi lebih. Meludah kelangkit, terpercik kemuka sendiri. Fikir-fikirkanlah..!!!

Warna-warni politik
Torashah...

Tiada ulasan:

Bertempat di Bandar Saujana Utama, Kuala Selangor

Bertempat di Bandar Saujana Utama, Kuala Selangor