Jumaat, 29 Oktober 2010

Kak Wan pening kepala : Calon PKR sudah 2 kali terjatuh kedalam air !

Calon PKR untuk Pilihanraya Kecil Parlimen P.185 Batu Sapi Sabah, Dr Ansari Abdullah sekali lagi hari ini telah jatuh ke dalam laut apabila salah satu papan jeti yang menghubungkan rumah-rumah perkampungan air di Kampung Gas berhampiran Sandakan telah roboh ketika beliau melawat kawasan itu dengan para pekerja kempennya.

Sebelum itu di sebuah kampung air di Api-api, Dr Ansari juga telah jatuh disebabkan kayu yang reput dua hari yang lalu bersama-sama pengurus kempennya dan wartawan NTV7. Didalam kejadian tersebut, Dr Ansari telah mendapati kamera dan telefon bimbit beliau telah rosak semasa jatuh ke dalam air laut.

Kejadian kedua yang berlaku hari ini semasa beliau dan rombongan melawat kawasan Bumiputera Sabah yang kebanyakkannya bekerja sebagai nelayan. Beliau turut terjatuh sebaik saja hampir memijak salah satu jeti papan sebuah rumah air di kawasan tersebut.

Pada masa yang sama, Menteri Besar Selangor TS Khalid Ibrahim sudahpun melepasi memasuki rumah berkenaan dan Dr Ansari yang berada di belakangnya jatuh ke dalam laut cetek sehingga menyebabkan baju Melayu serta kain pelikat yang dipakai beliau basah.

TS Khalid ketika itu cuba menarik tangan Dr Ansari apabila beliau berjaya memegang landasan kayu jeti tersebut sambil ditolak dari bawah oleh pekerja jentera pilihanraya PKR yang turut jatuh bersama-sama dengan Dr Ansari.

Kasihan Kak Wan bila di semenanjung anak buah beliau dok bergaduh sambil banyak kerusi-kerusi yang berterbangan, di Batu Sapi pula pening kepala apabila mengenangkan nasib yang menimpa calon PKR. Sudah jatuh di timpa tangga!

Bak kata Cucu Tok Selampit di blog beliau : 2 Kali Jatuh Dalam Air, Orang Cina Kata Manyak Suwei Ooo! Klik di sini

Warna-warni politik
Torashah

Tiada ulasan:

Bertempat di Bandar Saujana Utama, Kuala Selangor

Bertempat di Bandar Saujana Utama, Kuala Selangor