Khamis, 1 Disember 2011

Tragiss... Gerai orang Melayu di Shah Alam kena roboh!!!


Inilah yang dikatakan kerajaan berkebajikan yang penuh sifat toleransi dan adil kepada semua rakyat tanpa mengira kaum di Selangor. Ternyata ia hanyalah retorik semata-mata. 25 tahun gerai Melayu hidup di situ tanpa diganggu gugat oleh sesiapa , tetapi hari ini kerajaan yang didokong oleh PKR dan PAS dengan rakusnya meruntuhkan gerai tersebut....

Sebelum ini surau diruntuhkan sesuka hati. Dahulu Sammy Vellu dan Khir Toyo merobohkan surau dan kuil mengikut perintah mahkamah, kerajaan BN dicerca dan dihina sehingga rakyat sanggup menukar kerajaan negeri.

Kini, Khalimah Allah dipermainkan,, gereja pun berani memberi bible solar secara percuma. Kilang arak diperbesarkan, premis arak semakin banyak, rumah maksiat semakin garang dan berani. Ini lah bala yang dibawa oleh DAP yang mendapat sokongan PAS dan PKR.

Bagaimana pula dengan banyak premis-premis tapak semaian yang juga didirikan diatas tanah TOL di sepanjang jalan Sungai Buloh berhampiran dengan Institut Penyelidikan Getah Negara ! Mengapa MBSA tidak diambil tindakan yang sama?

Warna-warni politik
Torshah

1 ulasan:

ahlee berkata...

bila cawangan UMNO Taman Mesra Bt.3 Shah Alam di ROBOHKAN dan diganti dengan Cawanagn PKR Taman Mesra Bt.3 Shah Alam.

Bertempat di Bandar Saujana Utama, Kuala Selangor

Bertempat di Bandar Saujana Utama, Kuala Selangor