Isnin, 12 Disember 2016

Anwar kutuk Dr. M tersebar?

https://youtu.be/LAj9gVnwg-k

Klip video berhubung kenyataan Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam satu sesi ceramah yang menggambarkan bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Mahathir Mohamad sebagai `pencuri harta negara tersebar di laman sosial.

Video berdurasi lebih seminit itu juga menunjukkan Anwar memberi sebab mengapa Dr. Mahathir memecatnya dan tidak mahu beliau menjadi Perdana Menteri pada masa itu. “Antara orang yang paling takut saya menjadi Perdana Menteri adalah Dr. Mahathir.

You tahu apa pasal dia takut? Sebab harta sudah banyak, harta anak-anaknya berpuluh-puluh bilion. “Tengok kontrak Petronas, Kencana Petroleum, Mokhzani Mahathir.

Semua dia angkut, tiada Melayu, Cina, Dayak atau bangsa lain pandai berniagakah? Semua anak dia punya,” katanya. Dalam video itu, Anwar turut mempersoalkan keputusan Malaysia Airlines (MAS) semasa Dr. Mahathir menjadi Penasihat syarikat penerbangan tersebut.

“MAS hanya akan beli minyak daripada syarikat milik anak beliau iaitu Petron selama enam bulan.

“Bukan tu saja, Mahathir punya anak, Mirzan, beli bir punya syarikat, St. Miguel di Filipina dengan harga RM2.9 bilion secara tunai.

Mana dapat duit? Menang loteri tiap harikah? “Saya mahu tanya, negara ini bapak you punya atau rakyat punya? Kalau rakyat punya, hentikan benda mengarut ini sekarang,” katanya.

Suara P

3 ulasan:

Unknown berkata...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

شركة المثالية berkata...


شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر

Lisa Math Teacher berkata...

That's a very nice blog and article, I found it informative and useful, thank you for kindly share it with us, best regards and take care

God bless

Sandro from Nomes


Bertempat di Bandar Saujana Utama, Kuala Selangor

Bertempat di Bandar Saujana Utama, Kuala Selangor